HomeNieuwsAandacht voor verkeersafwikkeling Schapenweide

Aandacht voor verkeersafwikkeling Schapenweide

Publicatiedatum: 10 nov. 2018

Gemeente De Bilt moet aandacht besteden aan de verkeersafwikkeling bij de herontwikkeling van de Schapenweide in Bilthoven. Dat is de strekking van een van de twee SGP-moties die donderdag 8 november door de gemeenteraad zijn aangenomen. Fractievoorzitter Johan Slootweg: “Hiermee is een helder signaal afgegeven dat gemeente De Bilt actief aandacht moet besteden aan verkeersknelpunten in de gemeente.”

Als de gemeente de Schapenweide gaat ontwikkelen, zal dat tot een toename van de verkeersdruk op de gemeentelijke wegen leiden. De motie roept op om bij de herbestemming van de Schapenweide in Bilthoven hier expliciet aandacht aan te besteden. Verschillende wegen, waaronder de Soestdijkseweg Zuid en de Groenekanseweg, moeten al veel verkeer verwerken. Dit verkeer neemt bij ontwikkeling van de Schapenweide alleen maar toe. Hier moeten dan ook tijdig adequate verkeersmaatregelen voor genomen worden.

Zie voor de andere motie: Kruispunt Dorpsweg / Nachtegaallaan mogelijk aangepast. Bekijk ook: Woningbouw, financiën en duurzaamheid aandachtspunten begroting De Bilt.