HomeNieuwsAlle steun voor motie bestrijding rattenoverlast Bilthoven

Alle steun voor motie bestrijding rattenoverlast Bilthoven

Publicatiedatum: 24 feb. 2018

Stel een actieplan op om de rattenoverlast duurzaam aan te pakken. Een coördinator gaat zorg dragen voor het uitvoeren van het actieplan. Zolang er geen actieplan is, wordt de overlast per direct aangepakt.

Dit is de opdracht die donderdag 22 februari door middel van een motie aan het college gegeven is. De motie, die op initiatief van de SGP-fractie samen met wijkbewoners en andere fracties opgesteld is, kreeg uiteindelijk de steun van alle fracties van de gemeenteraad. Lees de motie hier.

De SGP-fractie hoopt dat de breed gedragen motie dé stap is in de richting van het stoppen van de overlast. Ondertussen bereiken de fractie berichten dat ratten actiever bestreden worden door een gespecialiseerd bedrijf. SGP-fractievoorzitter Johan Slootweg: “Je ziet dat een gezamenlijke aanpak, aangevoerd door mensen die met de problematiek te maken hebben, werkt!” De SGP houdt alles rond dit probleem nauwlettend in de gaten en zal als dat nodig is opnieuw aan de collegebel trekken!

Er is tijdens de raadsvergadering gesproken over maatregelen als handhaving. In een motie van Fractie Schlamilch worden ‘onmiddellijke maatregelen, zoals handhaving’ bepleit. Handhaven is echter nu al mogelijk. De SGP-fractie vindt dat er daadkrachtig opgetreden moet worden, als een overtreding gesignaleerd wordt. Johan Slootweg: “We zullen erop letten dat handhaving nadrukkelijk in het actieplan opgenomen wordt.”