HomeNieuwsGeen steun coalitie voor motie ondersteuning middenstand

Geen steun coalitie voor motie ondersteuning middenstand

Publicatiedatum: 7 jun. 2019

Op initiatief van de PvdA en met steun van onder andere de SGP lag er 28 mei jongstleden een motie om als gemeente actiever leegstand van winkels te bestrijden. De gemeente moet proactief inspelen op ontwikkelingen, ondernemers een warm welkom heten en zorgen voor een goede infrastructuur. Dit alles heeft een positieve invloed op het tegengaan van leegstand.

Tijdens het debat werd duidelijk dat coalitie en oppositie op dit punt lijnrecht tegenover elkaar staan. De SGP-fractie bracht aantal voorbeelden in die laten zien dat het goed laten functioneren van winkelgebieden extra aandacht van het gemeentebestuur kan gebruiken. Bovendien staat in het coalitieakkoord dat het college samen met ondernemers streeft naar een goed ondernemersklimaat in De Bilt. Alle partijen zouden dan toch voor deze motie moeten kunnen stemmen, aldus de SGP.

De coalitiepartijen (VVD, GroenLinks, D66 en CDA) stemden en bloc tegen de motie, die zo geen meerderheid haalde. Dat is een gemiste kans voor het bestrijden van leegstand van winkels en het ondersteunen van de middenstand in De Bilt.