HomeNieuwsSGP tegen uitbreiding van evenementen Noorderpark-Ruigenhoek

SGP tegen uitbreiding van evenementen Noorderpark-Ruigenhoek

Publicatiedatum: 2 okt. 2018

De gemeenteraad heeft op 27 september de nota Toekomstperspectief Noorderpark-Ruigenhoek vastgesteld. Het Toekomstperspectief beoogt een uitbreiding van de bestaande recreatiemogelijkheden in het gebied. De SGP-fractie heeft hiermee ingestemd, maar wel met een paar kanttekeningen.

De SGP is geen voorstander van het uitbreiden van het aantal evenementen in dit gebied. Bij de inrichting van het Noorderpark is het nooit de bedoeling geweest een mogelijkheid te creëren voor (grootschalige) evenementen, waarbij sprake is van massale toestroom van bezoekers en veel overlast van geluid.

In een stemverklaring heeft fractievoorzitter Johan Slootweg aangegeven dat de SGP vast wil houden aan extensieve recreatie, zodat mensen uit de stad en de omgeving kunnen genieten van de rust in de natuur. De SGP is er niet helemaal gerust op of dit ook in de toekomst zo zal blijven. Slootweg: ‘In de nota wordt, met name ten aanzien van Fort Ruigenhoek, geschreven over de mogelijkheid om eventueel in de toekomst het bestemmingsplan te wijzigen, zodat er meer mogelijkheden voor grotere evenementen ontstaan. Bij de uitwerking van de nota is het dus van belang de vinger aan de pols te houden.’ (Bekijk hier de nota Toekomstperspectief Noorderpark-Ruigenhoek).

Extensief recreëren in de Ruigenhoekse Polder